måndag 8 december 2014

RÖDBETSBIFFAR!

Åter igen en biff på min tallrik & jag tröttnar aldrig!

RECEPT KOMMER HÄR!2 Portabello svampar
2 små rödlökar

3 Rödbetor*

1 Tetra avrunna & sköljda svarta bönor
2 Tsk äppelcidervinäger
1 tsk shoyu
1 Msk lantbuljong Renee V
1 Solo vitlök
1 dl Valnöts parmesan*
1/2 Dl rårismjöl/rismjöl 
2 Tsk fiberhusk
Persilja
Salt & svartpeppar

Börja med att skölja och hacka svamp,lök & vitlök.
Värm en panna med kokosolja och fräs grönsakerna på mellan värme.
Tillsätt vinäger & shoyu, låt ånga av.
Rör ner bönor & sedan valnöts parmesan ( recept finns på cashew paemesan)
Smaka av med lantbuljong ,salt & peppar.

Lägg allt i en matberdare och mixa till en smet, tillsätt rårismjöl & fiberhusk.

Hacka persilja och rör ner.
Känn nu om smeten är formbar till biffar annars tillsätt mer mjöl.
Det får inte heller bli för torrt, isåfall tillsätt lite vatten.

Värm en stekpanna med kokosolja/olivolja och stek dem på båda sidor tills de fått en stekyta.

Efterstek på 180 grader ugn i ca 20 - 25 minuter.

* Hel påse Rödbetor tvättar jag och bakar med skalet på i folie, ringlar lite olivolja & flingsalt och tillsluter paketet. baka på 160 grader i 2 timmar.
Förvarar i kylskåp till biffar & sallad.

Trevlig
 #meatfreemonday
#köttfrimåndag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar