söndag 7 december 2014

MIN VERSION AV WALDORFSALLAD!

Blev grymt god.....







WALLDORFSALLAD!

1 Burk avrunna stora vita bönor
1 Äpple
1 Näve Valnötter
2 Selleri Stjälkar

Skölj bönor & låt rinna av i durkslag, skär äpple & selleri stjälkar i bitar.
Hacka valnötter & tillsätt ca 2 msk russin ,blanda allt.

Dressing!

1 msk honung
1 tsk dijon 
1 msk äppelcidervinäger
1 dl valnötsolja

Rör ihop honung ,vinäger och dijon
Vispa nu i oljan i en tunn stråle så det tjocknar.
Smaka av med flingsalt & peppar från kvarn.
Valfritt så kan man blanda i 2 msk Oatly imat fraiche eller vanlig Cream fraiche.

När dressingen är klar så häller man den över bönor & sellerin.

Valnöts parmesan = görs som Cashew parmesan som finns några inlägg tillbaka.

2 msk valnöts parmesan strös över och blandas runt.

Smaka av med salt & peppar.

Hacka lite persilja och blanda i det & toppa med ärtskott!

Smakade super till mina Rödbetsbiffar!

Recept på dem kommer i morgon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar