onsdag 10 december 2014

LASAGNE UTAN GLUTEN & MEJERIER!

Vad sägs om Rotselleri som pastaplattor & Smörbönor som bechamelsås!

En gratäng färdig att stoppas i ugnen!







Lins & grönkåls röra!

1 dl Belugalinser kokas i 2 dl vatten på låg värme i 15 minuter.
Ett lagerblad & salta på slutet av koktiden.

5-6 Stånd Repad grönkål
1 Röd chili
Två Schalottlök
1 Vitlök solo
2 Tsk Tomat pure
 1 Passerade tomater på tetra
Tamari
2 Tsk Äppelcidervinäger
 1 Tsk Ume paste ( den 5:e smaken )
1 Msk Lantbuljong ( Renee V)
 1Tsk honung
1-2 Tsk Thaini pasta
Cayanne peppar
Timjan
Chili pulver
Salt
Peppar
 Bechamelsås!

Ca 300 kokta stora vita bönor
1 Msk  pressad citron
Muskot
2-3 msk Cashew parmesan( recept i tidigare inlägg) + till topping
1 Msk olivolja
Ca 1 dl vatten
Salt / Peppar

Pasta!

1 Hel Rotselleri



 Börja med att hacka och skölj grönsaker.
Låt chili,vitlök & schalottlök svettas i en panna med olivolja.
Tillsätt linser & grönkål och rör runt.
Häll ner tamari & vinäger och låt ånga av.
Tillsätt tomat puré och rör runt den innan man häller ner passerade tomater.
Häll i en 1/2 till 1 dl vatten.
När det har blandas ordentligt så tillsätter man lantbuljong,ume,honung,tahini
och låter smakerna gå ihop.
Sedan får man smaka av med resterande kryddor.
Starkare eller mildare är en smaksak.
Puttra på spisen på lågvärme.

Skala rotsellerin,lättast gör man det med en kniv , om man först skär av den rotigaste delen och lägger den platta sidan mot skärbredan.
När det är gjort, så skivar man rotsellerin så snyggt som möjlig, tunna som pasata plattor!
Koka upp vatten i en vid kastrull och låt plattor sjuda i ca 3-4 minuter.
Låt dem rinna av i durkslag och lägg dem sedan på hushållspapper.


Bechamelsåsen ,lägg bönor i en mixer/ blender med nymalen muskot ,pressad citron & olivolja 
Mixa tills helt slät.Tillsätt  Cashew parmesan & sen tillsätt vatten lite i taget.
Smaka av med vitpeppar & salt.

Mecka ihop Lasagne!

Smörj en form ca  20 X 15 cm med olivolja.
Lägg ett lager med rotselleri plattor sedan grönkåls/ linsröran,bechamelsås....
fortsätt tills allt är slut.
Men ovan lagret ska vara bechamel med ett tunt lager av lins/grönkålsröran ovanpå.
Avslutningsvis så toppar man det hela med Cashew parmesan.

Grädda i ugnen på 200 grader i 20 -25 minuter.
Lägg ett foliepapper på om det tar mycket färg.

En god sallad till och måltiden är komplett!

Denna måltid innehåller varken gluten eller mejerier.

Smaklig måltid!



Detta recept är inspirerat från bloggen My new roots.
Jag har gjort det så som jag tycker passar mig, men iden med rotselleri & smörbönorna är fantastisk & detta blev grymt lyckat!

2 kommentarer:

  1. Du är så himla påhittig, är glad att du äntligen har en blogg med dina recept! Detta låter mer än fantastiskt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annie!
      Kul att du tittade in!
      Ja denna blev jätte God.
      Din rödbetssallad blev jag så sugen på!
      ska göra en liten sats idag till bovetekex:))
      Ha en fin dag!

      Radera