torsdag 20 november 2014

PICKLAD RÖDLÖK!

Det pickas en hel del runt om i vårt avlånga land...

Det är ju så gott  & kan många gånger vara det där lilla extra, som behövs för att höja en måltid.





PICKLAD RÖDLÖK!

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl björksocker/ xylitol
1 1/2 vatten
1 tsk salt
Några pepparkorn
1 röd chilifrukt
 2-3 Rödlökar

Koka upp ättika,xylitol & vatten. Tillsätt salt  & pepparkorn & låt svalna.
Strimla chilifrukten , skala & skär rödlök på mandolin i tunna ringar.
Se till att burken är ordentligt ren.
Att lägga burken i kokande vatten är att rekommendera.
Lägg lök & chilin i burken & häll lagen över.
Täck burken med plastfilm & låt stå i kylen över natten.
 Sätt på lock och den håller sig i veckor.... men den äts upp innan!

Det känns som en god Bönburgare & Picklad rödlök kan bli middag hos mig i morgon!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar