onsdag 19 november 2014

PAJ ÄR EN FAVORIT HOS MIG!

Getost & Svartrot tillsamman är inte dumt!

En paj som gör sig på buffébordet eller som ett huvudmål med sallad!
Testa man blir inte besviken.



Paj!

Botten:

85 gram glutenfritt havregryn
45 gram mandelmjöl
1/4 tsk Xanthan gum
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk flingsalt
3 msk kallt vatten
Fyllning:

En frpk svartrötter( 375 g) + äppelcidervinäger.

1 ägg
1 dl Turkisk yogurt ( Lindahls eko)
Ca 125 gram Getost
Urtekrams Rotfrukts krydda
10 cm purjolök
Vitlök
Riven Pecorino (fårost)

Börja med att göra botten:

Mixa havregryn till mjöl (Urtekram ,glutenfritt)

Risenta har precis lanserat Havremjöl,
 så för den som äter gluten, så finns det färdigt mjöl.

Lägg allt till botten i en matberedare och kör ihop till en boll.

Smörj en form med kokosolja & tryck ut degen,ställ kallt i kylen.

Koka svartrötter med  1 msk äppelcidervinäger ,vattnet ska precis täcka rötterna.
Koka i ca15 minuter, de skall ha tuggmotstånd kvar.
Skala & skär först rötterna i bitar så att det passar i paj formen.

Skiva purjolök & stek på mellan värme på spisen i kokosolja eller olivolja.
Riv i vitlök & krydda med Urtekrams Rotfruktskrydda.

Smaka av & salta / peppra.

Mixa ihop ägg,yoghurt & getost.
Rör i ca 1 dl pecorino.

Förgrädda skalet i ca 8-10 minuter ,gärna med torra okokta bönor i, 
så håller botten sig platt.

När skalet har gräddats i 10 minuter och svalnat något, penslar man botten med äggvita, för att limma botten. Detta gör att fyllningen inte blöter ner botten.


Fyll nu botten med purjolöken Och häll på äggstanning.
Lägg i rötterna & tryck ner dem något.

Grädda i 20-25 minuter på 200 /175 grader beroende på ugn.

Smaklig måltid!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar