torsdag 13 november 2014

HÄRLIG CAROBKAKA!

Får det lov att vara en kaka....

En Carobkaka med banan så här inför Fredagen!


Härligt god kaka!
Det finns de som tycker att chokladkaka är alldeles för starkt för dem.
Inte jag då!... älskar choklad ,men de andra i familjen, kan tycka att det blir för
  starkt för deras smak. Jag tycker  att Carobpulver är mildare ,men ger ändå 
känslan av  choklad. Så för den som gillar banan & mild chokladsmak
är detta kakan för dem!

Du behöver:

4ägg
50 gram kokosolja
1/2 dl flytande honung
2 bananer
1 dl rismjöl
1/2 dl malt havremjöl*
1/2 dl hasselnötsmjöl
1/2 tsk flingsalt
1/2 msk bakpulver
1/2 dl Carobpulver
2 tsk kakaopulver
1/2 mandelmjölk
50 gram hackade hasselnötter ( Rostade & ta bort skal)

Börja med att sätta ugnen på 175 grader

Vispa ägg poröst & smält kokosoljan försiktigt i ett vattenbad.
Blanda i honungen i kokosoljan, blanda ner detta i äggen & tillsätt det mosade bananerna & mjölken.
Blanda torra ingredienser
jag har glutenfritt havregryn från Urtekram & mixar det till ett fint mjöl*
Detta är garanterat glutenfritt!
Tillsätt hasselnötmjölet & mixa med det några varv, så att det blir finmalet.
Sickta ner alla torra ingredienser i äggsmeten.
Rör allt försiktigt så det blandar sig & häll i en smord ,bakplåts klädd 1,5 liters form.

Strössla det hackade hasselnötterna på toppen & grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter.
Alla ugnar gräddar olika, så ha koll och testa med en provsticka.

En kaka som måste testas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar