fredag 21 november 2014

FREDAG & BURGARE PÅ MENYN

Oj, redan FREDAG IGEN!

Fredag brukar betyda Taco , Burgare eller Pizza för de flesta!
Hos oss blir det hemmagjorda burgare med tillbehör!

BURGARE:
1,5 dl okokta Mungbönor (blir 4,5 dl kokta)
2 dl kokt svart Qouino
1 lök
1 vitlök solo
1msk Sambal oelek
1msk Äppelcidervinäger
1 msk Lantbuljong från Renee voltaire
1/2  tsk Rökarom
cayannepeppar
paprika pulver
salt /peppar 
1/2 dl rårismjöl
1 tsk fiberhusk
1 dl mixade solrosfrön


Börja med att skölja & blötlägga Mungbönor minst 8 timmar.
koka upp bönor & vatten.
koka sedan dem på låg värme i ca 25-30 minuter.

Låt rinna av i durkslag.
Låt lök & vitlök svettas i en panna med kokosolja.
Tillsätt mungbönor, äppelcidervinäger & låt det ånga av.
Nu tillför man sambal,lantbuljong & rökarom, rör runt. Smaka sedan av med övriga ingredienser förutom quinoa.

Mosa bönorna lätt med en potatisstöt.

Låt allt svalna och blanda i quinoan,rårismjöl & fiberhusk. Färsen ska gå att forma till biffar .
Om det verkar torrt så ha i en eller två msk vatten.
1 msk olivolja är också ok.

Nu är det bra om man ställer färsen kallt i ca 30 minuter.

Forma till biffar & olja ett bakplåtspapper med en pensel & pensla även biffar på ovansidan.
Grädda ca 35 minuter på 200 grader,vänd efter halva tiden.

En burger press gör dem lite snyggare!


Fortsättning följer...

Trevlig Fredag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar