onsdag 12 november 2014

BIFFAR....

Dagens middag i går!

Till middag igår så gjorde jag goda & matiga biffar. Det är mat som passar mig och känns trevligt på tallriken & i magen! Dagens val av böna blev kidneybönor ,tillsammans med lök, vitlök & gul morot!


Till dessa biffar behöver man 250 gram kidneybönor, 1 vitlöksolo ,1 gullök, 1 stor eller 2 mindre morötter,
2 tsk äppelcidervinäger,3 tsk tamari, 1 dl solrosfrön mixade till mjöl,1/2 rismjöl,1 tsk fiberhusk,
hackad koriander & svartpeppar.

Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Värm en panna på medelvärme med kokosolja eller olivolja
och stek lök & vitlök tills löken mjuknat utan att ta färg.
Då är det dags att tillsätta bönor,äppelcidervinäger & tamari.
Rör runt tills vätskan har sugits upp av bönor.
Vid det här laget är morötterna skalade, sköljda & kokta!
I en matberedare mixar man solrosfrön till ett fintmjöl & tillsätter rismjöl,
bön& löken från stekpannan , kokta morötter & fiberhusk.
Mixa med pulsknappen för att ha kontroll på smeten.
Det ska vara grövre bitar kvar.
Forma ca 5 biffar med händerna och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Pensla lite olja på båda sidorna av biffarna och strö lite flingsalt & ta några tag med pepparkvarn.
Biffarna blir klara på 30 minuter ,vänd på dem efter 15 minuter.

Önskar en fin dag!

Ny biff inspiration efter lördagens vego kurs!

1 kommentar:

  1. Så gott med bönbiffar, har dock aldrig testat med fiberhusk i.... spännande kram!

    SvaraRadera